fbpx

FAQ

Gaat het al kriebelen om het water op te gaan met een SUP-board? Mooi! Maar wellicht heb je nog wat praktische vragen? Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? No problem! Neem gewoon even contact met ons op.

 • Wat voor kleding moet ik aan?
  Draag comfortabel zittende kleding, bij voorkeur sneldrogend. Neem een handdoek en voor de zekerheid een setje droge kleding mee. Kleed je naar gelang het weer. Met een zonnige temperatuur suppen we in korte broek en op blote voeten. Bij koudere temperaturen zijn een lange (sport)broek, (wind)vest en schoenen (sneakers/ waterschoenen geen overbodige luxe. Het credo bij vele buitensporten is: slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel ;)

 • Zijn er wetsuits beschikbaar?
  Het is mogelijk om wetsuits bij te huren voor 5 euro per stuk (maat 152 - XXL). Vooral in het voorjaar is dit aan te raden indien je nog geen / weinig ervaring hebt. Je hebt de wetsuits niet zozeer op de SUP nodig, maar als je in het water valt beschermen ze wel perfect tegen het dan nog koude water. • Kan ik mij op locatie omkleden?
  Nee, dit is op de meeste locaties niet mogelijk

 • Zijn er toilet en douchevoorzieningen aanwezig?
  Wij werken vanuit natuurgebieden, (stads)strandjes en waterkanten. Er is niet altijd en toilet- en/of douche faciliteiten

 • Is er parkeergelegenheid?
  Ja, op vrijwel elke locatie zijn (gratis) parkeerplaatsen

 • Vanaf welke leeftijd mag je suppen?
  Je mag mee suppen als je je zwemdiploma('s) hebt, en als je groot genoeg bent om de peddel te hanteren. Dat betekent meestal vanaf 10 jaar of vanaf 1.40m lengte.

 • Ik ben niet zo sportief. Kan ik wel mee het water op?
  Suppen is een sport, maar je kunt het zo intensief maken als je zelf wil. Om mee te komen met de groep is het handig dat je wel sportief bent. Ben je niet zo sportief, heb je moeite met balans of motoriek? Geen zorgen, geef het even aan bij de instructeur, er zijn verschillende oefeningen en manieren om beter te kunnen suppen.

 • Wat is het minimale aantal deelnemers?
  4 Personen. Je kunt je ook individueel aanmelden, dan voegen we je bij een geplande groep. Ook is het mogelijk om een privéles te boeken.

 • Hoe moet ik betalen?
  Na het boeken via ons reserveringssysteem ontvang je direct een betaallink.

 • Wat als het slecht weer is?
  Als het door weersomstandigheden niet verantwoord is om het water op te gaan (zoals bij onweer harde wind of harde regen), worden de SUP-activiteiten door Catalina SUP geannuleerd. In dat geval ontvang je hierover tijdig bericht. In andere situaties verwijzen wij je naar de algemene voorwaarden.

 • Wat als ik me wil afmelden?
  Mocht je willen afmelden voor een SUP-activiteit, dan verzoeken we je vriendelijk doch dringend om dit uiterlijk 5 dagen van te voren aan ons door te geven! Je plaats kan dan namelijk voor iemand anders beschikbaar worden gesteld. Dit kan via ons boekingsysteem. En kunt dan gelijk heel gemakkelijk een nieuwe datum reserveren.
© 2023 2K Music