fbpx

Lessen

Lessen


Suppen is voor iedereen!

Suppen is heel laagdrempelig. 99% van de deelnemers lukt het al om binnen 1 les op het board te blijven staan. We bieden zowel beginnerslessen als gevorderdenlessen aan en ook een zogenaamde herhalingsles voor deelnemers die 'ooit' al eens gesupt hebben.

Het ziet er zo simpel uit. Is een les echt nodig?
Nu het suppen steeds populairder wordt merken we dat deze vraag steeds vaker wordt gesteld. Het is niet verplicht om eerst een les te nemen voor je een board huurt. Maar we raden het wel sterk aan. Zeker op onze locaties op eiland Tholen, omdat suppen op zee altijd meer risico's met zich meebrengt. Door het aanleren van de juiste techniek kun je krachtiger tegen de stroming en wind in peddelen en voorkom je ook blessures.


suppen introductieles in Zeeland en West Brabant

Introductieles

In onze introductieles leggen we kort de basis uit en gaan we direct het water op om te oefenen. We hebben zogenaamde "allround sup boards". Deze zijn ideaal voor beginners. Deze planken zijn iets breder en bieden daardoor extra stabiliteit.

Na de uitleg suppen we eerst een stukje zittend op onze knieën zodat je langzaam kunt wennen. We gaan dus stap voor stap tot het vertrouwd voelt om te gaan staan. Vervolgens doen we een aantal oefeningen en een tourtje. De lessen zijn altijd in kleine groepjes van 4 tot 10 deelnemers, dus er is altijd genoeg persoonlijke coaching om snel de basis onder de knie te krijgen.

De introductieles duurt 1 uur en 15 minuten en kan eventueel nog verlengd worden tot 1 uur en 45 minuten om nog even vrij te toeren / oefenen.

Herhalingsles

Heb je vorig jaar of eerder al eens gesupt en vind je het fijn om eerst weer even de basis door te nemen voordat je dit jaar weer zelf het water opgaat of meedoet met een tour? In de herhalingsles nemen we alle beginselen nog even door en passen de les vervolgens aan, aan het niveau van de deelnemers.

In de praktijk voegen we de introductieles en herhalingsles vaak samen. Heb je zelf al eerder gesupt en wil je vrienden of familie kennis laten maken met suppen, dan kun je ook prima samen komen om een les te volgen. Omdat de lessen altijd in kleine groepjes zijn wordt de aandacht verdeeld tussen absolute beginners en herhalingsgroep. In de praktijk voelt het suppen vaak al snel weer vertrouwd en richten we ons vanaf dan op het verbeteren van je techniek en houding.

Follow up les

De introductieles staat vooral in het teken van kennismaken met het suppen. Wil je de techniek van het suppen beter onder de knie krijgen? In de 2e les besteden we extra aandacht aan de houding tijdens het peddelen, om efficiënter en sneller te kunnen peddelen. Ook de bochtentechniek nemen we onder de loep en is er aandacht voor het materiaal zelf indien je b.v. interesse hebt om zelf een board aan te schaffen of te huren.

All you need to know

 • Aansluiten bij een groepsles of lessen met je eigen groepje?
  Je kunt altijd met 1 of meerdere personen aansluiten bij een groepsles Onder het kopje reserveer vind je altijd een overzicht van de planning van groepslessen. Vind je het leuker om met een eigen clubje les te krijgen? Vanaf 5 personen kun je al een eigen les reserveren op een locatie naar keuze (in overleg)

 • Privéles
  Wil je de eerste keer liever echt persoonlijke begeleiding? De introductieles is ook privé (exclusief met eigen groep) te reserveren. Ideaal om in alle rust de basisbeginselen op je eigen tempo onder de knie te krijgen. Of heel leuk om met je eigen gezin een leuk familiemoment te hebben op het water. Blijf je liever zelf op de kant? Een privéles garandeert ook extra begeleiding van je kinderen op het water. Een privéles is ook altijd buiten de vaste planning om te reserveren.

 • Locatie
  Catalina SUP is een mobiele SUP-school dus we verzorgen onze lessen vanaf meerdere locaties. Onze vaste locaties zijn de Bergse Diepsluis bij de Oesterdam, het strandje bij Sint Annaland en Benedensas bij De Heen. Vanaf 4 personen kan de les in overleg ook verzorgd worden op een locatie naar keuze. Wel is de locatie ook altijd afhankelijk van het weer. Bij teveel wind kan er soms uitgeweken worden naar de binnenwateren die een stuk rustiger zijn dan de Oosterschelde.

 • Kleding
  Kleed je sportief en naar gelang het weer. Bij lekker weer suppen wij in korte broek en op blote voeten. Bij lagere temperaturen zijn lange broek, shirt / vest met lange mouwen en waterschoentjes of sneakers aan te raden. Draag comfortabel zittende (sport)kleding, bij voorkeur sneldrogend. Neem een handdoek en voor de zekerheid een setje droge kleding mee. Draag je een (zonne)bril? Denk er dan aan om een koordje aan je bril te bevestigen zodat je hem niet verliest. We beschikken over enkele droogtasjes die we op het SUP-board kunnen bevestigen, zodat je b.v. waardevolle spullen als een sleutelbos veilig mee kunt nemen.

 • Wetsuit
  In het voor- en najaar kun je ook een wetsuit huren voor € 5,00 per stuk (vanaf maat S).
  Vooral als beginner is het in het voorjaar bij minder dan 15 graden aan te raden een wetsuit aan te doen. Er is altijd een kans dat je in het water valt en zeker als dat vroeg in een les gebeurt is het lastig om nog op te warmen zonder wetsuit aan.

 • Kinderen
  Deelname is mogelijk vanaf 10 jaar. Deelnemers jonger dan 13 jaar dienen begeleid te worden door iemand van tenminste 16 jaar oud. Kinderen onder de 10 jaar mogen evt. gratis mee op de SUP bij een volwassene. Bij een privéles is deelname toegestaan vanaf 8 jaar (omdat er dan meer tijd is voor begeleiding van jonge deelnemers)


Heb je de smaak te pakken? Dan kun je daarna ook een SUP-board huren en zelf toeren.

Hieronder een overzicht van onze prijzen (p.p.) op onze vaste locaties. Op andere locaties geldt een toeslag van 5 euro p.p.

Introductieles
€ 23,00
1:15 uur
Herhalingsles
€ 23,00
1:15 uur
Follow up les
€ 23,00
1:15 uur
(Introductie)les + vrij toeren
€ 28,00
1:45 uur
Introductieles privé 1 persoon
€ 60,00
1:15 uur
Introductieles privé 2 personen
€ 45,00
1:15 uur
Introductieles privé 3 personen
€ 35,00
1:15 uur
Introductieles privé 4 personen
€ 30,00
1:15 uur
Introductieles privé 5+ personen
€ 27,00
1:15 uur
Wetsuit (vanaf maat 152)
€ 5,00
 

* alle lessen zijn inclusief materiaal

© 2023 2K Music